1 Mart 2013 Cuma

Mantarlı Tavuk Sote


Püre için:

  • 5 patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
Tavuk Sote için:

  • Tavuk (Kemiksiz) Izgara Tava
  • 3 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 7 mantar
  • Yeşil soğan yaprağı, sıvıyağ, tuz, karabiber
Mantarı maydanozu biberleri küçük küçük doğruyoruz. Izgara tavayı da küp küp doğruyoruz. Tavuğu, biberi, sarımsağı, ve mantarı tencerede kızmış yağın içine döküyoruz. Hepsini beraber kavuruyoruz ve tuz ile karabiberi katıyoruz.
Püre için, patatesleri haşlıyoruz. Haşlanmış patatesleri ezecekle ya da çatalla iyice eziyoruz. İçine tuz ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından sütü azar azar ilave ederek kıvamını sıvılaştırıyoruz.
Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Takibe aldım sizi...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler afiyet olsun,,bu yemekler tarifini alıp birebir denediğim ve beğendiğim yemekler.

    YanıtlaSil