Püre için:
- 5 patates
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Tavuk (Kemiksiz) Izgara Tava
- 3 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 7 mantar
- Yeşil soğan yaprağı, sıvıyağ, tuz, karabiber
Püre için, patatesleri haşlıyoruz. Haşlanmış patatesleri ezecekle ya da çatalla iyice eziyoruz. İçine tuz ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Ardından sütü azar azar ilave ederek kıvamını sıvılaştırıyoruz.
Afiyet olsun..
Ellerinize sağlık. Takibe aldım sizi...
YanıtlaSilteşekkürler afiyet olsun,,bu yemekler tarifini alıp birebir denediğim ve beğendiğim yemekler.
YanıtlaSil