1 Mart 2013 Cuma

Havuçlu Şehriye Çorbası


  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 Havuç
  • 1 litre tavuk suyu
Terbiyesi:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz, maydanoz
Havuçları rendeleyerek tencerede soteliyoruz. Üzerine 1  su b. tel şehriyeyi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz. (ben 1 tatlı kaşığı toz bulyon ekleyerek yaptım) Terbiyesi için yoğurt un ve yumurtayı karıştırıyoruz. Terbiyeye ilk önce su daha sonra çorbadaki sıcak sudan ilave ediyoruz ve terbiyeyi tencereye ekliyoruz, kaynatıyoruz. Servis tabağına aldığımızda maydanozla süsleyebiliriz.
Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Bu çorba İlaç. Ömür Akkor tavuk çorbalarının gribe çok iyi geldiğini söylüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Sevda Hanım çok güzel bir çorba benimde favorilerimden:)

    YanıtlaSil