4 Mart 2013 Pazartesi

BUĞDAY ÇORBASI



½ su bardağı aşurelik buğday
2 yemek kaşığı un
8 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber, kırmızıbiber
Aşurelik buğdayları yıkayarak 4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) haşlıyoruz ben 1 gece önceden ısladım haşlamaya gerek kalmıyor o zaman.Tereyağı koyduğumuz tencerede unu kavuruyoruz. 4 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz . (ben toz Et bulyon da ilave ettim ) Aşurelik buğdayları çorbaya ekliyoruz. Karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. 1 su bardağı sütü ekleyerek 5 dakika daha pişiriyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip, sıcak servis yapıyoruz. İsterseniz tereyağında kavurduğumuz kırmızıbiber ile de süsleyebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder